Захист асинхронних електродвигунів побутових приладів від струмів перевантаження з урахуванням нелінійних спотворень фазного струму - Середа, О.Г.; Варшамова, І.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2015)
Теоретично досліджена можливість розширення переліку реалізованих захистів в електронних реле максимального струму на основі результатів цифрової обробки сигналів від датчиків струму шляхом гармонійного аналізу спектру фазного струму за наявності нелінійних спотворень. Розроблено алгоритм функціонування мікропроцесорного пристрою захисту асинхронних електродвигунів від неприпустимого перегрівання обмоток при струмах перевантаження з урахуванням нелінійних спотворень фазного струму.