Композити поліпропілен – вуглецеві нанотрубки: структурні особливості, фізико-хімічні властивості - Семенцов, Ю.І.; Приходько, Г.П.; Картель, М.Т.; Махно, С.М.; Грабовський, Ю.Є.; Алєксєєв, О.М.; Пінчук-Ругаль, Т.М. (Поверхность, 2012)
Одержані композити поліпропілен – вуглецеві нанотрубки (ПП–ВНТ) та досліджені особливості їхньої структури, процесів плавлення та кристалізації, механічні, електро- та теплофізичні характеристики. Показано, що присутність ВНТ в композиті за незначного вмісту призводить до немонотонної зміни ступеня кристалічності ПП, що найвиразніше відображається на теплофізичних властивостях. Встановлено, що за вмісту 0,5–5,0 % мас. ВНТ має місце утворення неперервної сітки із ВНТ, що призводить до суттєвого зростання межі міцності при стисканні, зменшенні величини деформації руйнування, підвищенні електропровідності до п’яти порядків за незначного зростання теплопровідності.