Квантовохімічне моделювання протолітичної рівноваги гістаміну при взаємодії з поверхнею кремнезему - Кравченко, А.А.; Гребенюк, А.Г.; Лобанов, В.В.; Дем’яненко, Є.М. (Поверхность, 2012)
Методом функціоналу густини з використанням розширеного базисного набору проведено квантовохімічний аналіз будови та протолітичних властивостей структур, які можуть утворюватися на межі поділу фаз кремнезем – вода за участю молекули гістаміну.