Комбіновані сорбенти на основі бавовняного волокна та фероціанідів перехідних металів - Галиш, В.В.; Картель, М.Т.; Ніколайчук, А.А.; Андрусишина, І.Н. (Поверхность, 2012)
Одержано комбіновані сорбенти на основі бавовняного волокна та фероціанідів перехідних металів. Вивчено вплив концентрації фероціаніду і температури процесу модифікування на вміст неорганічної складової в кінцевому продукті. Визначені параметри процесу модифікування, що дозволяють одержувати зразки сорбентів зі стійким утриманням фероціанідної фази. Ефективність вилучення цезію з модельних розчинів одержаними комбінованими матеріалами зменшується у послідовності: Cu²⁺ - Fe²⁺ - Zn²⁺ - Ni²⁺ - Сo²⁺.