Імплементація csp-концепцій для інтелектуального аналізу даних нафтогазової предметної області - Випасняк, Л.І.; Шпакодрай, Б.І.; Шекета, В.І. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Представлено аналіз проблеми застосування CSP-концепції для виконання інтелектуального аналізу даних засобами технології Constraint Logic Programming. Введено формально-логічне обґрунтування процедури ефективного керування множиною обмежень на прикладі задачі нафтогазової предметної області