Вірш Тараса Шевченка "Тече вода з-під явора...": особливості розгортання теми - Левицький, В. (Слово і Час, 2013)
У статті поезію Тараса Шевченка, написану 1860 р., проаналізовано з позицій лінгвістики вірша, герменевтики та міфопоетики.