Художня інтерпретація національної ідеї в українській поезії кінця ХІХ - початку ХХ ст.: світоглядно-естетична парадигматика - Камінчук, О. (Слово і Час, 2013)
У статті досліджується художня інтерпретація національної ідеї в українській поезії межі століть. Простежено соціокультурний аспект осмислення національної ідеї, особистісна парадигма світоглядно-естетичної інтерпретації національної ідеї та її сакралізація.