Агіографічний канон: проблеми рецепції - Сироїд, Д. (Слово і Час, 2013)
У статті зроблено спробу узагальнити поняття агіографічного канону як символічної форми, системи формальних вимог і можливостей, характерної для житійної літератури на певному етапі її розвитку. Водночас розглядаються явища, у котрих агіографічний канон виступає різновидом ширшого поняття канону, властивого для всього ранньохристиянського мистецтва, зокрема ікони.