Удосконалення системи управління "динамічних конденсаторів" для компенсації реактивної потужності - Поднебенна, C.К. (Електротехніка і електромеханіка, 2015)
Досліджено роботу «динамічних конденсаторів» для компенсації реактивної потужності. Запропоновано оригінальну систему управління «динамічним конденсатором», яка забезпечує споживання ним близького до синусоїдального вхідного струму. Це дозволяє зменшити вплив «динамічного конденсатору» на амплітудно-частотну характеристику мережі, підвищити надійність його роботи та покращити точність компенсації реактивної потужності.