"Злочин і кара" Ф. Достоєвського і "Заповіт батьків" В. Винниченка: стратегії перекодування класичного дискурсу - Брайко, О. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто трансформацію художніх особливостей класичного твору – сюжетних ситуацій, інтертекстуальних відсилань, стильових особливостей трактування теми. Висвітлено зв'язок роману Винниченка з тогочасним марксистським дискурсом як конструктивний чинник поетики українського письменника.