"Зміна оптики": "вірші у прозі" чи прозова лірика? - Гуляр, Т. (Слово і Час, 2013)
У статті деканонізовано термін вірш у прозі, що постав унаслідок розвитку міжмовної полісемії. Запропоновано розрізняти прозову лірику і ліричну прозу. У першому випадку актуалізується входження в текст через формований зміст, у другому – через змістовну форму. Відтак різножанрові прозові ліричні мініатюри, що мають в українській терміносистемі кілька розрізнених означників, об’єднано спільною назвою родового різновиду – прозова лірика (прозолірика), що значно розширює її жанрову систему та поле обсервації.