З українсько-скандинавських літературних взаємин: О. Кобилянська і Є.-П. Якобсен - Саєнко, В. (Слово і Час, 2013)
У статті висвітлено один з актуальних аспектів світової величі О. Кобилянської – інтенсивна рецепція досвіду північноєвропейських літератур і духовна суголосність із художньою практикою славетного данського прозаїка Є.-П. Якобсена.