Екфразис і гіпотипозис: проблеми диференціації - Генералюк, Л. (Слово і Час, 2013)
У статті йдеться про вивчення художніх образів у літературі, реалізованих завдяки взаємодії візуального та вербального кодів. Студії з інтеракціонізму вимагають удосконалення термінологічного апарату порівняльного літературознавства, оскільки окремі аспекти контамінації термінів екфразис та гіпотипозис указують на потребу чіткішої диференціації міжвидових явищ.