Життя та доля в романістиці Євгена Пашковського - Пастух, Т. (Слово і Час, 2013)
Автор розглядає п’ять романів Євгена Пашковського й виокремлює провідні мотиви та жанрові особливості романістики письменника. Також простежує творчу еволюцію митця в контексті розвитку естетичних форм, що виявляють сутність його письма.