Євген Плужник і античність: експресіоністський акцент у неоромантичному прочитанні прецедентного тексту - Гальчук, О. (Слово і Час, 2013)
Стаття присвячена дослідженню античного “сліду” в ліриці Є. Плужника. Проаналізовано основні тематичні сходження з античними джерелами. Визначені особливості авторської інтерпретації образів і мотивів прецедентного походження, зумовлені експресіоністськими тенденціями у творчості поета-неоромантика.