Оцінка точності та прогноз параметрів обертання Землі методом сингулярного спектрального аналізу - Чолій, В.Я. (Кинематика и физика небесных тел, 2015)
Представлено результати моделювання, оцінку точності та прогноз рядів координат полюса та всесвітнього часу (UT1 – UTC) методом сингулярного спектрального аналізу. Відмінні характеристики точності прогнозування дозволяють рекомендувати метод для використання в геодинамічних задачах.