Механизм изменения тарифных ставок и защиты внутреннего рынка Украины - Губенко, В.И. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Проаналізована система законодавчих актів України по регулюванню зовнішньоекономічної діяльності, в яких не передбачені превентивні заходи, що є їх слабкою ланкою у зв'язку з тим, що найскладніші моменти упровадження їх в практику не подолані, а тому їх застосування обмежене. Розроблений механізм і методика трансформації адволерной і специфічного мита в комбіноване, дає можливість підвищити ефективність захисту внутрішнього ринку у зв'язку з глобалізацією і вступом України у ВТО.