Візантійська апокаліптика та ідея руйнації пекла в українській апокрифічній традиції - Сирцова, О. (Слово і Час, 2014)
У статті розглянуто русько-українські редакції візантійських апокрифів апокаліптичного змісту в аспекті відображення в них ідеї есхатологічного милосердя до грішників, приречених на вічні муки, уявлень про можливість тимчасового або повного припинення пекельних покарань і руйнації пекла як витвору диявола.