Гуманістичний пафос "Ляменту міщан острозьких 1636 року" - Миненко, Ю. (Слово і Час, 2014)
У статті розглянуто пам’ятку ХVІІ ст. “Лямент міщан острозьких 1636 року” невідомого автора, котрий заховався під криптонімом М.Н. Аналізуються риси гуманізму у творі.