"Подорож на Ай-Петрі": у пошуках автора - Бурлака, Г. (Слово і Час, 2014)
Низка публікацій 1990-х рр. утвердила традицію приписувати авторство оповідання “Подорож на Ай-Петрі” М. Грушевському. У статті викладено аргументи, які заперечують таку версію. Проте пошук реального автора триває.