Рядками й між рядками поезії Володимира Бондаренка - Кореновська, Л. (Слово і Час, 2014)
Львівський поет В. Бондаренко окреслює свій життєвий шлях як дві дороги – наукову і творчу, сплетені в одну-єдину, яка творить неповторий стиль автора. Обізнаність із “секретами” віршування простежується скрізь – характерна риса науковця. Образ лісу виступає як книга мудрості, яку він навчився читати. Авторський підхід у розкритті сильвічного образу рясніє яскравою гамою кольорів-символів: ліс як храм, лицарі на сторожі лісу – лісники, ліс очима малечі, екокритичні мотиви тощо.