Тема праці у творчості Климентія Зіновієва і Григорія Сковороди - Меркулов, М. (Слово і Час, 2014)
Стаття присвячена темі праці у творчості двох відомих українських письменників доби бароко. Шляхом порівняння байок Сковороди і віршів Климентія Зіновієва автор доходить висновку щодо спільних і відмінних рис їхніх поглядів на працю як на один з основних елементів людського буття. Основою дослідження стали збірки творів “Вірші і приповісті посполиті” Климентія Зіновієва та “Басни харьковскія” Григорія Сковороди.