Художнє втілення архетипу землі в ліриці Наталки Білоцерківець - Ачкан, Л. (Слово і Час, 2014)
У статті розглянуто архетип як багатоаспектне явище, окреслено джерела та розвиток цього поняття. Проаналізовано архетип землі в ліриці Наталки Білоцерківець у проблемних площинах земля – мати, земля – людина та ін. Виявлено специфіку інтерпретації архетипу землі. Акцентовано на особливості творчої манери поетеси.