Мілітаризм як невід'ємний атрибут російської імперської свідомості - Бахтаров, А. (Слово і Час, 2014)
Здійснено загальний огляд культових постатей російського культурного простору – Поета й Воїна. В імперській свідомості постать Поета завжди втілювала нонконформізм, а постать Воїна – вірність престолу й готовність боронити інтереси імперії. Залежно від історичного контексту ці постаті постійно зазнавали різних модифікацій та втілень.