Дослідження впливу геліогеоактивності на динаміку орбітальних параметрів штучних супутників Землі - Ковальчук, М.М.; Гірняк, М.Б.; Баран, О.А.; Стоділка, М.І.; Вовчик, Є.Б.; Білінський, А.І.; Благодир, Я.Т.; Вірун, Н.В.; Апуневич, С.В. (Кинематика и физика небесных тел, 2017)
Досліджується вплив активних процесів на Сонці та їхнього відгуку в навколоземному середовищі (космічної погоди) на динаміку штучних супутників Землі. Об'єктами досліджень вибрано некеровані супутники, елементи орбіт яких приведено в каталогах на сайті української мережі оптичних станцій (УМОС). Встановлено зв'язок між характеристиками сонячної активності та коливаннями періодів P орбітального руху ШСЗ.