Парадигма серця - буття - національна трансценденція в поезії Т. Шевченка - Яковина, О. (Слово і Час, 2014)
У статті йдеться про парадигмальні характеристики концепту серця в поезії Т. Шевченка. Національний вимір концепту виявляється через трансцендентно-метафізичний синтез сучасного й історичного, синтагми та парадигми образів.