"Вічний солдат" Платон Воронько: сторінки біографії - Рева, Л. (Слово і Час, 2014)
У статті розглядаються історико-літературні тенденції другої пол. ХХ ст., які суттєво вплинули на формування національних орієнтирів у поезії відомого українського поета П. Воронька. Особливу увагу зосереджено на життєствердному началі його творчості, у долі його ліричних героїв простежується доля самого автора. Творчість поета стала його сповіддю перед сучасниками.