Ефект підсилення сублімації криги за рахунок концентрації сонячного світла конічним отвором на поверхні ядра комети - Іванова, О.В.; Шульман, Л.М. (Кинематика и физика небесных тел, 2002)
Розглядаються попередні результати розрахунку ефекту підсилення сублімації шляхом концентрації сонячного випромінювання конічним отвором в пиловому шарі кометного ядра. Розраховано температуру на дні кратера в залежності від його геометричних параметрів та ефект підсилення сублімації.