Каталог положень і елементів орбіт геосинхронних космічних об'єктів GOCK-2001. Дослідження корекцій активних геостаціонарних супутників за результатами спостережень - Кізюн, Л.М.; Клімик, В.У.; Нестерук, М.Р. (Кинематика и физика небесных тел, 2002)
Описано каталог GOCK-2001 (каталог геосинхронних об'єктів: Київ), що містить топоцентричні екваторіальні, координати і. орбітальні елементи геосинхронних супутників, одержаних фотографічним методом в Головній астрономічній обсерваторії НАН України в 2001 р. Ототожнено 46 об'єктів за 318 спостереженнями із загального числа 636 спостережень 109 об'єктів. Отримано рівняння зв’язку між параметрами основної гармоніки зміни довготи підсупутникової точки некерованих лібраційних супутників типу I1. Подані приклади дослідження корекцій геостаціонарних об'єктів на основі оцінки узгодженості функції зміни довготи з результатами спостережень. (http://www.mao.kieu.ua/ast!cat/001.him).