Козацька Україна в поезії Т. Шевченка - Щербак, В. (Слово і Час, 2014)
У статті висвітлено образ козацької України в поетичній спадщині Т. Шевченка. Проаналізовано історичні джерела, які він використовував, та реалії сучасної поетові епохи. Увага акцентується на творах, що відображали найяскравіші події та явища козацької доби.