Нарис одного декадансу (особливості стилю Ореста Авдиковича в контексті доби) - Нестелєєв, М. (Слово і Час, 2014)
У статті досліджено творчість О. Авдиковича в контексті українського декадансу. Висвітлено погляди на українське декадентство і з’ясовано провідні мотиви та образи декадансу в національному мистецтві. Проза О. Авдиковича аналізується з метою з’ясувати особливості його стилю, показати нав'язливі мотиви та довести думку про те, що домінантною для нього була декадентська проблематика.