Архетипові моделі в новелістиці Марка Черемшини - Лях, Т. (Слово і Час, 2014)
У статті розглядається художнє втілення архетипових моделей відродження, індивідуації, гри, libido в новелістиці Марка Черемшини відповідно до вчення аналітичної психології К.-Ґ. Юнґа. Наголошено на тому, що архетипові моделі зреалізовано через використання фольклорно- міфологічних елементів.