Приватний апокаліпсис: до і після (за романами "Трактат про лускання квасолі" Вєслава Мисливського та "Хутір" Андрія Кондратюка) - Зарівна, Т. (Слово і Час, 2014)
У статті проаналізовано трагічний досвід героїв двох романів, заснований на історії тоталітарних суспільств Східної Європи протягом двадцятого століття. Трагедія існування втілюється в інноваційній формі сучасної прози.