Кінематографічний арсенал "Камінного хреста" - Горболіс, Л. (Слово і Час, 2014)
У статті на матеріалі новели “Камінний хрест” українського письменника-модерніста В. Стефаника висвітлено ефективність застосування різноманітного арсеналу кінематографічних прийомів (мізансцена, план, кадр, ракурс, монтаж, кіноефект) для моделювання складного психосвіту українця, формування концепції твору, увиразнення рис модерністського прозописьма. Художня самобутність “Камінного хреста” В. Стефаника осмислюється в інтермедіальному дискурсі.