Типологія внутрішньотекстових адресатів ліричного твору - Назарець, В. (Слово і Час, 2014)
На матеріалі понад 2600 адресованих поетичних текстів української поезії ХІХ – ХХ ст. досліджується проблема внутрішньотекстового адресата ліричного твору. Основну увагу приділено розробці принципів типологічного узагальнення образу внутрішньотекстового адресата та виокремлення його структурно-семантичних типів за ознаками: персоналізованості адресації, суб’єктної приналежності адресації, текстуального вияву адресації.