"Невловима таємниця поезії" Надії Гаврилюк - Поліщук, О. (Слово і Час, 2014)
В Інституті літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України наприкінці 2013 р. відбулася презентація- обговорення книжок наукового співробітника відділу теорії літератури Інституту літератури Надії Гаврилюк – наукового дослідження “Український поліметричний вірш” та поетичних збірок “Щемить душа моя, щемить”, “Долання меж”, “Танго хуртовини” (усі – видавництво “Фенікс”).