Провідні мотиви та ідеї латиномовної літератури XVI - XVIII ст. - Трофимук, М. (Слово і Час, 2014)
У статті викладено спостереження над провідними мотивами творів латинською мовою XVI– XVIII ст., які стосуються історії України.