Микола Пилипович Кодак (Слово і Час, 2014)
18 травня 2014 року пішов із життя відомий літературознавець Микола Пилипович Кодак, доктор філологічних наук, провідний науковий співробітник відділу теорії літератури Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України.