Сонячна активність в листопаді-грудні 1985 р. та її вплив на швидкі варіації інтенсивності в спектральних лініях комети Галлея - Борисенко, С.А.; Шульман, Л.М. (Кинематика и физика небесных тел, 2001)
Розглянуто можливість впливу сонячної активності на формування ви-сокоамплітудних швидких варіацій в спектральних лініях С2 комети Галлея. Добові числа сонячних плям та потоки протонів з енергіями понад 1 МеВ зіставлено зі спектральними варіаціями цих смуг. Показано, що комета в періоди спостережень проектувалась на активну область Сонця, але швидкі варіації інтенсивності спектральних ліній в основному збігаються в часі лише з потоками сонячних протонів з енергіями не більше 4 МеВ. Побудовано алгоритм взаємно кореляційного аналізу для дискретних рядів спостережень з прогалинами, отримані коефіцієнти взаємної кореляції, взаємно кореляційні, функції, та фур'є-спектри для усіх серій спектральних спостережень комети Галлея, що були проведені в рамках програми СОПРОГ у листопаді—грудні 1985 р.