Поняття «соціальна інновація»: типи визначень, приклади застосування - Бойко-Бойчук, Л.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Виокремлено три типи сучасного трактування поняття "соціальна інновація": 1) ідеї, стратегії, концепти, форми організації в соціальній сфері; 2) процес здійснення змін (впровадження нових рішень), тривала соціальна зміна, нестандартні рішення соціальної проблеми; 3) здійснення змін у поведінці та уподобаннях людей, у процесах впливу на зміни, у регулюванні економічних, соціальних та політичних процесів. Спільною для всіх трьох типів визначень ознакою є належність інновації до реалізації соціальних потреб. Крім того, в роботі наведено низку проектів щодо дослідження шляхів впровадження соціальних інновацій: інноваційний журналізм, мережі соціальних інновацій, соціально-інженерний парк і ін.