Топос кіно в літературі США (ідеологічний аспект) - Денисова, Т. (Слово і Час, 2014)
У статті проаналізовано низку романів відомих американських авторів, предметом яких стає кіно як феномен національного мистецтва. У літературному творі письменники зосереджуються на природі, історії, а головне – функціонуванні кіно як своєрідного естетичного вираження “американської мрії”, провідної ідеологеми американської ментальності.