Технологія отримання препарату регулятора росту рослин з відходів харчової промисловості - Антонюк, В.П.; Драговоз, І.В.; Маковейчук, Т.І.; Богданович, А.В.; Яворська, В.К. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розроблено технологію отримання препарату регулятора росту рослин. Для створення препарату як сировину використали біомасу рослин, мікроводоростей та мікроорганізмів. Наведено схеми його виробництва. Встановлено, що температурний режим висушування препарату суттєво впливає на вміст та якісний склад фітогормонів у препараті, що свідчить про можливість регуляції його компонентного складу і створення препаратів з певною кількістю фітогормонів цитокінінової або індольної природи. Продемонстровано фізіологічні ефекти препарату на різних сільськогосподарських культурах. Теоретично обґрунтована можливість використання препарату як елемента технології при вирощуванні основних сільськогосподарських культур.