Управління соціогуманітарними та економічними чинниками створення передумов щасливого шлюбу та зміцнення сімейних устоїв в Україні - Андрушків, Б.; Кирич, Н.; Погайдак, О.; Мельник, Г. (Вісник економічної науки України, 2018)
Статтю присвячено одному з найактуальніших напрямів соціогуманітарного розвитку у взаємозв’язку з розвитком національної економіки. На основі аналізу передумов формування щасливого шлюбу, вивченні літератури та існуючого досвіду роботи сімейних інституцій виявлено проблеми у цій сфері суспільного життя. Підтверджено, що цими та іншими обставинами обумовлюється гостра потреба у розробці загально-державної довготривалої соціальної програми у цій сфері життєдіяльності. Авторами запропоновано розробку: «Державної програми створення передумов щасливого шлюбу та зміцнення сімейних устоїв в Україні на період до 2025 р.». З глобальних, загальнодержавних позицій виявлено причини виникнення сімейно-шлюбних проблем. Запропоновано шляхи їх розв’язання та створення передумов щасливого шлюбу і зміцнення сімейних устоїв в Україні, функціонування сім’ї та демографічного розвитку, рекомендовано здійснювати шляхом комплексного державного програмного застосування правових, соціально-економічних, соціально-педагогічних та психологічних засобів впливу. Дослідження здійснено в умовах трансформаційної економіки посттоталітарного суспільства.