Про розвиток маломасштабних пластичних смуг з точки перетину ліній мікропластичного деформування - Камінський, А.О.; Кіпніс, Л.А.; Поліщук, Т.В. (Доповіді НАН України, 2019)
Визначено маломасштабну пластичну зону передруйнування у точці перетину ліній мікропластичного деформування. Задачу про пластичну зону зведено до симетричної задачі теорії пружності для площини з чотирма прямими лініями розриву дотичного переміщення, які виходять з її точки. Дві з них напівнескінченні, а дві — скінченної довжини. Точний розв'язок задачі побудовано методом Вінера—Гопфа.