Синтез нових оксоімідазолідинових сульфонамідів з протипухлинною активністю - Шабликін, О.В.; Корній, Ю.Є.; Броварець, В.C.; Шабликіна, О.В.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2019)
Взаємодією 2-аміно-3,3-дихлороакрилонітрилу з хлоросульфонілізоціанатом отримано (Z)-(5-(дихлорометилен)-2-оксоімідазолідин-4-іліден)сульфамоїлхлорид, на основі якого синтезовано нові N-заміщені (Z)-N'-(5-(дихлорометилен)-2-оксоімідазолідин-4-іліден)сульфонаміди. У дослідженнях in vitro, проведених в Національному інституті раку (США), два з шести синтезованих амідів показали високу протиракову активність.