Поліморфізм довжини інтронів генів β-тубуліну у мікроводоростей - Пірко, Я.В.; Рабоконь, А.М.; Постовойтова, А.С.; Білоножко, Ю.О.; Калафат, Л.О.; Борисова, О.В.; Царенко, П.М.; Блюм, Я.Б. (Доповіді НАН України, 2019)
За допомогою аналізу поліморфізму довжини інтронів генів β-тубуліну здійснено генетичне профілювання восьми видів (десяти штамів) мікроводоростей з колекції IBASU-A Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України. Вперше встановлено закономірності відмінностей ДНК-профілів таксономічних одиниць мікроводоростей родового рівня, а саме: Acutodesmus, Desmodesmus, Dunaliella, Tribonema та Euglena. Показано можливість використання методу оцінки поліморфізму довжини інтронів генів β-тубуліну для міжвидової та внутрішньовидової диференціації мікроводоростей.