Дослідження сучасних математичних підходів до прийняття рішень у галузі управління людськими ресурсами промислового підприємства - Нечволода, Л.В.; Гудкова, К.Ю.; Лучинецький, В.В. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті розглянуто поняття «персонал» та «людський ресурс» підприємства, визначено особливості оцінки персоналу та оцінки людських ресурсів підприємства. Проаналізовано методи оцінки персоналу та людських ресурсів підприємства. Дана характеристика сутності цих методів та використання математичного інструментарію в них. Розглянута можливість використання експертної нечіткої технології для оцінки професійних та соціально-психологічних характеристик персоналу та теорії штучних нейронних мереж при призначені працівників на виконання виробничих завдань.