Ключові та ефективні види економічної діяльності України - Ястремський, О.І. (Вісник економічної науки України, 2018)
Проведені розрахунки з визначення ступенів впливовості галузей (видів економічної діяльності, ВЕД) національної економіки з погляду діади «кінцеве використання – випуски». Запропоновано нові методи класифікації галузей з погляду впливів «випуски – кінцеве використання». Проведено розрахунки за матеріалами таблиць «витрати – випуск» (міжгалузевого балансу) України. Зображено мапи топології впливовості ВЕД за прямими і зворотними зв’язками. Визначені ключові, прямо, зворотно, слабо орієнтовані, ефективні, прямо, зворотно ефективні ВЕД України.