Періодизація в історії фундаментальних наук - Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2018)
Наведено принципи побудови періодизації історії фундаментальних наук (математики, фізики, науки про Землю і космос, біології, хімії). Надано удосконалену періодизацію фізики, в основу якої покладено виявлені знакові події і топ-факти.