Технологія корекції неплощиності поверхні лінійної напрямної - Тарасов, В.О.; Назаренко, Т.М.; Злочевська, Л.О. (Наука, технології, інновації, 2017)
У статті наведено результати теоретичних і прикладних досліджень системного синтезу конструкції суперпрецизійної лінійної напрямної. Зокрема, розглянуто питання корекції неплощинності поверхні лінійної напрямної. Запропоновано алгоритм корекції положення поля датчиків по висоті зазора та спосіб корекції неплощинності поверхні рухомого елемента несучої опори лінійної напрямної.